- Oversettelse

- Inglish

- Italiener

- Fra film

- Refleksjon

- Kristendom

- Filosofi

 

 

Filosofi hos barn

·I en familie kan man si akkurat hva man mener uten å være redd for at noen andre skal mene det samme. (Haakon, 6 år)

· Moren min sier at jeg går henne på nervene, enda jeg står helt stille. (Sigurd, 6 år)

·Det er veldig typisk for en mor og gifte seg med en far. (Isabel, 5 år)

·Det viktigste når man gifter seg, er at man har en god monolog. (Karina, 8 år)

·Det som er viktig for mødre, er at de får barn. Hvis de tilfeldigvis er så uheldige å ikke få barn, må de være alenemødre hele livet. (Jan Rune, 6 år)

·Tanten min har en sønn som ikke er hennes, men som er datteren til stefaren. Han er ti år og har Dow Jones syndrom. Han er veldig blid og litt klumpete og veldig positiv på en negativ måte. (Linn Synnøve, 7 år)

·Det kan hende at den man gifter seg med er feil person, at det bare var synsbedrag. Men da kan man bare skille seg og finne en ny og bedre. (Jonas, 8 år)

·Man kan bruke gondol eller P-piller. Katten min velger P-piller, men den skal steriliseres når faren min bare får et prosjekt i boks. Før det har han ikke tid. Katten min har forresten ikke hatt tid den heller. (Mathilde, 6 år)

·Det kan være farlig å føde. En dame vi kjenner, ble lam fra anklene og ned etterpå. Jeg tror fortsatt hun har problemer med å bruke høyhalsa sko. (Lisen, 6 år)

·Man kan være død når man blir født. Da er man dødfødt. Det er veldig dumt for jordmoren som går glipp av et poeng. (Anna, 6 år)

·Mange forelskede blir litt dummere. Litt bortreiste i sitt eget ytre landskap liksom. (Jo Thomas, 9 år)

·Noen lesbiske blir forelsket i det annet kjønn. Det er ikke spesielt morsomt eller spesielt rart. Det er faktisk helt unaturlig, så det er ikke noe å snakke høyt om. (Alessia, 8 år)

·I gamledager sa man "Jeg elsker deg" til folk. Nå trenger man heldigvis ikke å anstrenge seg så forferdelig skrekkelig lenger. Jeg tror det holder at man sier: "Kom hit!". (Holger, 8 år)

·Pappaen min er veldig glad i meg. Han er så glad i meg at han skriker til meg i butikken. (Stine Marie, 6 år)

·Familieplanlegging er noe moren driver med når hun flytter på møbler mens de andre sover. (Elina, 6 år)

·Familieplanlegging var noe de drev med i gamledager før lyden ble funnet opp. Da hadde man bare stumfilm og da måtte man skrive brev til hverandre. (Terje, 6 år)

·Hvis man elsker noen, så blir man veldig usymmetrisk og klarer ikke å tenke helt rent. Det tror jeg er gøy. (Frithjof, 6 år)

·Jeg liker nok bedre at mamma kysser meg enn at jenter gjør det. (Rune, 7 år)

·Jeg har aldri forstått hvorfor akkurat ørene skal vaskes så grundig! (Ola, 9 år)

·Vannmelon er en fin frukt. Du spiser, drikker og vasker ansiktet samtidig. (Berit, 8 år)

·Det som er forskjellen på jenter og gutter, er at jenter hopper tau mens guttene sitter inne og spiller TV-spill. (Henrik, 10 år)

·Gutter er veldig viktig for meg, f.eks. når man får barn (Jessica, 9 år)